1. 4. 2012

Šaty z recyklovaného papiera

Dámy, ktorá z vás by netúžila byť na večierku originálna a vo svojom outfite neprehliadnuteľná? Máte na to minimálne 2 možnosti:
 
Prvou možnosťou je investovať peniaze do kúpy drahej róby, obliecť si ju raz na seba a potom si lámať hlavu čo s ňou po prestížnej akcii. Predať ju? Bude to problematické, veď každá žena chce byť originálna a nerada si oblečie niečo, v čom už zažiarila pred ňou iná.

Druhá možnosť je poobzerať sa doma po zaujímavom nepotrebnom materiáli a ušiť si ju napr. z papiera. Za doma nájdený materiál nezaplatíte ani cent a keďže budú šaty z papiera, po jeho nosení sa ľahko rozložia. Šnurovačku môžete využiť trebárs aj zo starých rozpadnutých tenisiek a aby sa dalo za dosť vašej kreativite, šaty môžete okoreniť vlastnou maľbou dopĺňajúcou celú myšlienku vášho výtvoru. 

Nosením takéhoto outfitu budete šetriť prírodu, podporíte dobrú myšlienku opätovného zhodnocovania materiálov a ostatní okolo vás sa možno aj začnú zaujímať o to, čo to vlastne tá recyklácia v skutočnosti je. Zároveň si tak strážite množstvo vami vyprodukovaného odpadu  a stromčekom na prsiach dávate aspoň symbolicky nádej že realizovaním Zemi prospešných riešení bude naša planéta naďalej zelená a zabránime tomu, aby sme sa tu časom utopili vo vlastnom odpade.
 
Chce to len trochu šikovnosti a zopár dní usilovnej práce. Že to ide, nám ukázala autorka týchto šiat Jana Skočíková. Je študentkou posledného ročníka Pedagogickej fakulty UK v Bratislave, odbor učiteľstvo histórie a výtvarného umenia.












4 komentáre:

  1. vau! to je paráda. veľmi sa mi páči ten detail na chrbte

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj mne... ten chrbat je uplne uzasny... tie saty su krasne
    aj tie fotky a celkovy styling :)
    L

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super...fakt vypadají mnohem líp než leckterý z látky :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wow :) super nápad! a dokonca aj šaty sú fakt pekné!:) skvelá inšpirácia!

    OdpovedaťOdstrániť