14. 3. 2012

Chystáme sa na leto

Leto sa zdá byť ešte veľmi ďaleko, no ak sa naň chcete dôkladne pripraviť  a predviesť sa opäť v najlepšej forme, je čas začať s prípravami! Pretože začínať sa dávať dokopy dva týždne predtým, než si chcete prvýkrát po zime konečne obliecť plavky, Vás môže akurát tak poriadne demotivovať...
Aj Must-Have-This Vám chce v tomto behu na dlhú trať pomôcť, a práve preto sa môžete tešiť na nové články, v ktorých Vám dáme niekoľko rád čo a ako môžete na sebe zdokonaliť tak, aby Vaše obľúbené letné kúsky nemuseli zakrývať nedokonalosti, ale mohli zvýrazňovať Vašu skvelú formu :) 


11 komentárov:

  1. snáď aj ja nájdem nejakú motiváciu, pretože tri roky som v plavkách nebola (aka absolútne som sa vykašľala na diéty) a dopadlo to tak, že aspoň 5 kilečiek ísť dole musí :D len ako stíhať tréningy počas maturít, tak to mi ešte nikto neprezradil....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa chystam schudnúť 10 a chcem o tom pripraviť aj sériu článkov na tento blog :) pred 3 rokmi sa mi to podarilo spolu s jednou knižkou (len potom séria okolností spôsobila to, že ich mám naspať), tak postupne budem hádzať tipy a základné princípy chudnutia z tejto knižky do článkov a tiež aj ako sa mi darí :) snáď to pôjde dole :) a tento krát mi vysnívaná váha už ostane!

    Megi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. och výborne, tak na to sa naozaj teším, ja som tiež kedysi schudla 8 kíl a vplyvom nedostatku času som prestala cvičiť a v priebehu 2 rokov všetko pribrala a ečte aj niečo naviac... myslíš, že to do leta stihneme? predsa len, nie je to málo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa na to tiez tesim, aj ked mam dost velke obavy, lebo moja laska k jedlu je momentalne velmi silna :-D ale musim to prekonat :) ked sa chcem cez leto naozaj obliect do plaviek :)

    Stihnut to musime!
    Hlavne si netreba hovorit, ze ideme skusat schudnut :) So slovom skusit je to dobre popisane v tomto clanku :)
    http://www.timemanagement.sk/obzaloba-slova-skusit-na-1891-znakov/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak ja len za to, že viac ako 3 kilá mesačne by nebolo zdravé dať dle... ale zas... do konca júna by to šlo :D nerozmýšľam radšej nad tým, že som čokoholik, vyrovnáva sa to predsa tým, že som ochotná cvičiť do úmoru :DD
    takže odteraz: ja schudnem! alebo ešte lepšie, chudnem už teraz v tejto chvíli :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tak, už teraz som schudla, lebo som mala chuť vyrabovať chladničku, ale namiesto toho som si dala len jednu hrušku. :-D

      Megi

      Odstrániť
  6. podla mna je dolezite aj to, aby sme si nedavali nerealne ciele, pretoze nase zlyhania nas v konecnom dosledku aj tak len demotivuju. to je moje prve pravidlo :)

    druhe je davanie si tzv. B&W goals (cierno-biele ciele). ked si poviem, ze tento tyzden nejem cokoladu (prvy krok je ze je to celkom realne, neslubujem si to na cely zivot:)), tak si nedam ani kusocek!!! ziadne take,ze len jednu kocku, lebo takym sposobom sa zacne clovek skor ci neskor klamat...:)takze proste uspejem alebo zlyham,neexistuje nic medzi tym.

    ak mate aj vy este nejake uzitocne pravidla pri chudnuti,len piste :)

    barbora

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uzitocne pravidlo pri chudnuti - napriklad, treba sa poriadne naranajkovat (idealne nejaky celozrnny chlebik s maslom/syrom/sunkou) a treba to stihnut do hodiny po zobudeni - to najviac pomaha k nastartovaniu metabolizmu....
      a vela vody...
      a nehladovat!!!
      a chodit vela peso :)
      E.

      Odstrániť
    2. Mne sa o chudnuti velmi paci pristup, ktory som si zvykla aplikovat pred spominanymi troma rokmi, knihu citat nemusite, urcite vam vsetko dolezite spomeniem v serii clankov na ktore sa chystam. Vzdy sa hovori "od zajtra chudnem" ale ja to teraz hovorim vazne. od zajtra zacinam, rano sa odvazim, a zacnem dodrziavat principy knihy, ktora ma v podtitule "Chudnime v pohode, bez tabletiek, diét a namáhavých cvikov." Raz mi to už vyšlo, len som poľavila, tak teraz sa to už musí naozaj podariť!

      Megi

      Odstrániť
  7. 1 kg za tyzden je ok, vpohode, takze do leta tych 5-10kg stihate ;)

    spominane B&W goals - velmi sa mi lubi tvoje odhodlanie Barbora :), to je velmi dobre a bez toho to ani nejde,
    (ale) ak !dodrzujem poctivo! dietu dlhsi cas, je velmi uzitocne zaradit jeden den v tyzdni (napr. nedela), v ktorom necham telo dopriat si, co chce. Neznamena to prezrat sa, ze uz nebudem dychat, ale ze si dam nieco, co mi najviac chyba (cokolada, chipsy, buchty vod babicky :)). Je to dolezite kvoli tomu, ze metabolizmus sa dietou "spomaluje", co je vidiet aj na tom, ze po par tyzdnoch stereotypnej diety sa shadzovanie kil spomaluje, clovek je jak bez energie, unaveny, "otraveny", takze treba ten metabolizmus znovu "nakopnut".
    Je to tutovka, podlozena vedecky aj skusenostami.
    Casta chyba je, ze clovek vlastne pocas tyzdna dietu vobec nedodrzuje alebo ju dodrzuje este len kratko :), takze davat si potom takyto "extra den" je odveci. Dalsou castou nastrahou je, ze nastartovany metabolizmus je aj hladnejsi, takze clovek sa zacne prejedat, cely den, dalsi den a dieta je v.. Na to si treba dat fakt pozor a vytrvat ;).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Paci sa mi to co si napisal, dava to aj logiku. Ja si tiez myslim, ze to jedno kilo tyzdenne naozaj realne ide bez akejkolvek ujmy na zdravi :)

      Ja sa najviac bojim toho, ze nebudem mat cas ... lebo to co idem robit je zalozene na tom, ze treba jest kazde 4 hodiny, tak to bude velmi tazke, ale musim sa dostat do toho rytmu a myslim ze to potom pojde aj same.

      Megi

      Odstrániť