26. 3. 2012

Chystáme sa na leto: Preč s chĺpkami!

Určite to aj vy dobre poznáte. Večný boj s chĺpkami, ktorý napríklad so žiletkou vyhráte tak na tri dni.  Mňa osobne to najmä v lete poriadne rozčuľuje a ako každá žena , aj ja snívam svoj sen, kde neexistujú žiadne chĺpky :)
Niekedy som si myslela, že zbavenie sa chĺpkov natrvalo je len pre majetné dámy a bežná smrteľníčka si  to nemôže dovoliť. Ale ako som tak surfovala po zľavových portáloch, objavila som neodolateľnú zľavu na epiláciu IPL.

Čo je IPL?
Epilácia intenzívnym pulzným svetlom (IPL) čiže fotoepilácia je ošetrenie, ktoré natrvalo odstráni nežiadúce chĺpky, bez toho aby došlo k poškodeniu pokožky (to môžem zatiaľ dosvedčiť). Jedná sa o najúčinnejšiu formu epilácie, ktorej výsledky sú trvalé (čo zatiaľ neviem posúdiť, pretože som ešte nabsolvovala všetky potrebné aplikácie). Podstatou ošetrenia sú svetelné pulzy, ktoré zahrejú vlasový folikul a tým ho zničia (žiadneho pálenia sa však nemusíte báť čo je obrovská výhoda oproti epilácii laserom). Zničenie je trvalé, takže v takto ošetrenom mieste už chĺpok nikdy nevyrastie.

Koľko ma to bude stáť?
Určite menej ako kupovať si celý život žiletky, voskové pásiky alebo drahé strojčeky. Ak vychytáte nejakú dobrú zľavu na internete, čo by nemal byť problém, napr. podpazušie máte odchĺpkované približne za 45€ (za predpokladu, že budete potrebovať 3 aplikácie, čo je bežný počet).  Keď ešte zvážite ten komfort, že máte na celý život pokoj, podľa mňa nie je o čom :)


Pre Vás, Barbora

5 komentárov:

  1. aj keby to znamenalo pokoj len povedzme na rok-dva, tak sa to super oplati :)
    nehovoriac o tom, ze so ziletkou to nikdy nevyzera tak dokonalo ako po takychto osetreniach
    L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj preto som sa rozhodla pre tuto metodu. uvidime ako to zaberie ale zatial mozem skutocne povedat, ze IPL je uplne bezbolestna,rychla a aj pomerne cenovo dostupna.

    mate aj vy nejake skusenosti s inym druhom trvalej epilacie?

    Barbora

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja by som sa dala aj celá :D holenie priam neznášam, epilácia je zdĺhavá, vosk nefunguje tak ako v reklame a krémy už vôbec nie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Takže v konečnom dôsledku zaplatím 3x 50eur ?

    M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nie,miriam. v tej zlave, ktoru som vychytala ja,ma to bude cele stat pravdepodobne 45€, pretoze predpokladam, ze mi budu stacit tri aplikacie. ak nahodou este nejake chlpky "preziju", pojdem este na jednu, cize 45+15=60€. co je stale podla mna uplne super :)

    mrkni zlavove portaly,urcite tam najdes vela ponuk...

    barbora

    OdpovedaťOdstrániť