20. 3. 2012

13 kg - Tvrdá drina? V žiadnom prípade

Približne pred rokom som začala s chudnutím...  Už na začiatku mi bolo jasné, že to bude ťažké, ale nie nemožné. Mala som 75 kg a vyzerala som nejako takto.


Prečo som začala chudnúť ? Presne neviem, asi preto, že som nevyzerala dobre a ani som sa tak necítala, dokona ma začali bolieť kĺby na kolenách.


A teraz môj návod:
  • V prvom rade som si uvedomila, že niektorých ťažkých jedál sa nechcem zrieknuť, napr. rezne, sladkosti, atď. Preto som jedla v menších dávkach, ale nebola som NIKDY hladná, pretože som jedla pomaly a prežúvala veľakrát jedno sústo. Akonáhle som mala pocit sýtosti, odložila som tanier, už ďalej som nejedla. Podľa mňa je lepšie jesť menej, človek si na to zvykne a aj jeho žalúdok. Ak však chcete jesť napr. delenú stravu tiež schudnete, ale ak sa vrátite k pôvodnej strave, tak nastáva neželaný jojo efekt.  Rýchly začiatok, rýchly koniec. Ak si hneď odopriete veľa potravín, tak vás to po chvíli prestane baviť. Myslite na príslovie: Pomaly ďalej zájdeš.
  • Večery s priateľmi. Predtým ako som išla von najedla som sa niečoho ľahkého napr. ovsenné vločky s mliekom, potom som už nebola hladná a mohla som si odoprieť pizzu, čipsy, chrumky či čokoládu.
  • Pohyb. Samozrejme bez pohybu to nejde. Ja som striedala všeličo cvičila som doma zumbu, skákala som cez švihadlo, cvičila brušáky, tancovala pri rádiu, prechádzky so psom ...
  • Nie som milovník čajov, ani mineráliek, preto som sa ani nepokúšala ich piť. Pila som colu, kofolu a pijem ju dodnes, stále.
  • NEDAJTE SA ODRADIŤ. Dnes mám necelých 63 kg a stále chudnem. Nikdy som netrpela ani nehladovala pri chudnutí, práve naopak veľmi ma to bavilo a baví, pretože som sa tešila aj z malých úspechov, z kupovania stále menších a menších čísel oblečenia. Tešila som sa z pochvál priateľov, že vyzerám lepšie.
Prajem Vám len pevnú vôľu.
Love, Marry~en

4 komentáre:

  1. wau, podla mna je to super uspech!!! klobuk dolu...
    a drzime palce do dalsieho pokracovania :)
    e.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dakujem, snad o par mesiacv napisem, zesom sa dstala pod 60 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj Maji ja som na tom nejak podobne ako ty pred rokom a tiež chudnem a darí sa mi:)drž palce aby som sa dostal tak daleko ako ty:)a gratulujem ti k uspechu:)vyzeráš super

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dakujem Katka :) urcite sa ti to podari, verim ti, len treba pevnu volu, ktoru ti prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť